Alt du bør vite om Tongkat Ali i 2024: En fullstendig veiledning

Alt du bør vite om Tongkat Ali i 2024: En fullstendig veiledning

Diverse kosttilskudd kommer og går, men Tongkat Ali står som en av de mest kraftfulle. På denne informasjonssiden kan du fordype deg i alt som handler om dette urtesupplementet. Målet vårt er å gi deg en helhetlig forståelse ved å konsolidere all relevant informasjon om produktet på et sted. Som Norges ledende leverandør av Tongkat Ali, og andre kosttilskudd som bidrar til å forbedre menns helse, kan du være trygg på vår ekspertise.

Her vil du finne svar på mange spørsmål, inkludert hva Tongkat Ali er, hvor det stammer fra og hvilke egenskaper det inneholder. Fortsett å lese for å få all nødvendig informasjon. Vær også oppmerksom på at Tongkat Ali også er kjent som Eurycoma Longifolia.

Hva er Tongkat Ali?

Tongkat Ali, også referert til som Eurycoma på norsk og Longjack på engelsk, er et kosttilskudd fremstilt fra røttene av treet Eurycoma Longifolia. Det har vært en del av tradisjonell medisin i Asia i mange tiår. Røttene inneholder et spekter av mineraler og stoffer, som inkluderer flavonoider, alkaloider og antioksidanter.

Studier har bekreftet den generasjonsoverførte bruken av Tongkat Ali i asiatiske land. Den har blitt anvendt for å behandle et bredt spekter av forhold, fra malaria, infeksjoner, feber og mannlig fruktbarhet til erektil dysfunksjon. Selv i Norge har forskning.no diskutert denne urtemedisinen.

Tongkat Ali kan konsumeres som kapsler med pulver eller som te etter at røttene er tørket og pulverisert. I Asia har det også vært populært å trekke stykker av røttene i kokende vann før konsumering.

I Malaysia er røttene til Eurycoma Longifolia sett på som en nasjonalskatt. De har vært benyttet som tradisjonell medisin i flere hundre år, blant annet for å lindre stress og erektil dysfunksjon hos menn (samtidig som det øker nivået av testosteron), og er også betraktet som et afrodisiakum og en metode for å forbedre appetitt og styrke. Den er også ansett som en form for antibiotika.

Hvor vokser Eurycoma Longifolia?

Tongkat Ali har blitt brukt som tradisjonell medisin i Sørøst-Asia i flere hundre år, noe som gjør det naturlig at planten Eurycoma Longifolia finnes i mange land i denne regionen. Dette inkluderer Kambodsja, Malaysia, Thailand, Myanmar (Burma), Vietnam, Laos, Indonesia, og Filippinene. Selv om denne urtemedisinen ikke naturlig vokser i Malaysia, er den ansett som en nasjonalskatt i landet, noe som er tydelig i dens verdi som importvare.

Plantens bitre smak kan ha bidratt til dens status som medisin for flere hundre år siden. I Asia er det et kjent utsagn at ting som smaker bittert anses som bra for kroppen.

Eurycoma Longifolia trives i det tropiske klimaet i Sørøst-Asia. Derfor har den blitt brukt til mange formål gjennom historien i disse landene, mest kjent som en type «forsterker» eller medisin.

Tongkat ali rot

Hvilke forskjellige typer Tongkat Ali-produkter finnes?

I stedet for å fokusere på de forskjellige merkene som tilbyr Tongkat Ali som kosttilskudd, skal vi først se på de forskjellige produktversjonene av denne urtemedisinen som er tilgjengelige i markedet i dag;

Ekstratkapsler

Kapsler som inneholder ekstrakt av roten er en populær måte å innta Tongkat Ali på. Som nevnt tidligere, blir essensen av roten trukket ut ved å la den ligge i kokende vann over en lengre periode.

Kapsler laget med pulverekstrakt

Et annet produkt som er tilgjengelig, er det som kalles pulverekstraktkapsler. Disse kapslene inneholder et litt mer konsentrert pulver enn de vanlige kapslene. Dette betyr at du får i deg mer milligram av de gunstige komponentene i Tongkat Ali med færre kapsler. Den beste måten å få pulverekstrakt og bulkpulver på, er gjennom en prosess som kalles spraytørking. Massen som dannes etter trekking av urten, blir blastet med ultravarm gass og luft for å raskt og skånsomt omdanne det til pulver.

 

Vanlige kapsler

Vanlige kapsler med vanlig Tongkat Ali pulver. Dette er den mest vanlige metoden for å benytte seg av denne roten. Det er også den mest vanlige formen du ser den på nettet. Dette er måten vi prosesserer vår Tongkat Ali på. Røttene vi bruker er av den høyeste kvaliteten som finnes på markedet. Dette reflekteres i at våre kapsler også er av høyeste kvalitet i markedet.

 

Pulver i løsvekt

Tidligere nevnte vi at mennesker i sørøst Asia for flere hundre år siden pulveriserte denne roten og brukte den i varmt vann som en type medisin. Når du skal bruke denne roten i pulverform uten kapsel, er det vanligste å putte den i varmt vann eller direkte i kaffe. Mange brukere av kosttilskuddet foretrekker å bruke den i kaffe, da de sier at effekten kommer litt raskere. Dette er en helt grei måte å benytte seg av urtemedisinen på.

Annet

Det er også mulig å få tak i biter av Eurycoma. Dette er imidlertid litt «old-school» og vil kanskje ha minst effekt av alle Tongkat Ali-produkter. Hvis du kun har tørkede biter av roten som ikke har blitt gjort til våt eller tørr ekstrakt, vil effekten selvsagt ikke være den samme som hvis du har ekstrakt i kapsler.

Hva skiller Tongkat Ali av Nordic Product fra andre?

Vi legger stor vekt på kvalitetssikring. Dette starter med at plantene vi høster vokser på naturlige vis, slik at Eurycoma Longifolia Jack-plantene (og røttene som urtemedisinen lages fra) kan utvikle nok biokjemiske forbindelser, antioksidanter og Eurycomanone, det aktive virkestoffet i Tongkat Ali.

Siden alt begynner med et kildeprodukt av høy kvalitet, benytter vi en rotekstraksjonsmetode kalt spraytørking for å produsere pulveret. Vi trekker roten varsomt i vann før vi bearbeider den til en fuktig masse. Deretter blåser vi den med ekstremt varm gass og luft for å pulverisere den, samtidig som vi bevarer så mange næringsstoffer som mulig.

Gjennom denne prosessen sikrer vi at vår Tongkat Ali er av høyeste kvalitet. Hvis du velger å kjøpe fra oss, vil vi også nevne at vi har utrolig rask levering.

Nå som du har fått en oversikt over de forskjellige produktene som kan produseres fra denne roten, anbefaler vi selvfølgelig at du bruker våre kapsler med pulver. Vår Tongkat Ali er av ekstremt god kvalitet, og pulverekstraktet er potent.

Egenskapene?

Tongkat Ali har mange mulige egenskaper. Først og fremst er det vitenskapelig bevist at denne roten inneholder forskjellige typer antioksidanter, som er kjent for å bekjempe frie radikaler og bidra til cellebygging. Antioksidanter er viktige for optimal kroppsfunksjon, så det at roten inneholder disse er gode nyheter.

Videre har roten en betydelig høyere forekomst av bioaktive ingredienser sammenlignet med resten av planten, som stengler og blader. Disse store bioaktive forbindelsene inkluderer eurycomanone, glykosaponin, polysakkarider og ubearbeidede proteiner.

Eurycomanone er en av de mest viktige og essensielle bioaktive forbindelsene i Tongkat Ali. Dens molekylstruktur har vært gjenstand for forskning i lang tid. Mengden eurycomanone som vanligvis blir utvunnet fra roten, varierer mellom 1 og 5%, og dette avhenger helt av kvaliteten på planten roten kommer fra.

Mange rapporterer om en stimulerende effekt av Tongkat Ali, og derfor blir den ofte brukt som en såkalt «pre-workout», et kosttilskudd man tar før trening. Det finnes mange forskjellige pre-workout-tilskudd man kan ta, og ekstrakter fra denne roten brukes av et betydelig antall mennesker.

Hvis vi ser bort fra disse effektene, er denne roten og dens ekstrakter velkjent for å kunne motvirke erektil dysfunksjon og øke en manns virilitet.

Tilbake til bloggen