Premium Tongkat Ali: De seks gylne regler å følge.

Premium Tongkat Ali: De seks gylne regler å følge.

Det selges millioner av Tongkat Ali-produkter på verdensbasis hvert eneste år. Det å finne kvalitets Tongkat Ali, derimot, er ufattelig vanskelig. Grunnen til det er enkelt knyttet til at opprinnelsen av urten er fra et veldig begrenset området. Tongkat Ali finnes i all hovedsak i deler av Kina, Malaysia og Indonesia. Det er mange merkevarer som regelrett svindler forbrukerne med lavkvalitets Tongkat Ali ekstrakt.

Om du har testet en rekke produkter som du får kjøpt billig (oftest under 300kr), og er lei av å lese om mange som har opplevd bedre effekt enn deg, bør du definitivt lese denne artikkelen for å forstå mer om hva du skal se etter for ditt neste kjøp. 

Oversikt

Anvendelse av Tongkat Ali har utviklet seg til å dekke en større del av vårt hormonsystem. Eksempler på dette er: 

 • Øke testosteron
 • Forbedre humøret
 • Øke immuniteten

Denne utviklingen er i høy grad takke være økende kvalitetsstandarder fra visse Tongkat Ali-ekstrakter, som er tilgjengelige i noen premium Tongkat Ali-tilskudd.

Det er verdt å merke at de fleste høykvalitets Tongkat Ali er klinisk testet for å verifisere deres helsepåstander og fordeler.

Men den harde virkeligheten med det uregulerte urtetilskuddet er dette. I følge forskere og eksperter er det bare en håndfull kvalitets Tongkat Ali-tilskudd du kan finne.

Og vi vil dele kvalitetsattributtene som definerer en kvalitets Tongkat Ali i denne artikkelen for å veilede din kjøpsbeslutning.

 

1. Kjøp modne Tongkat Ali røtter

Visste du at roten til Tongkat Ali har de høyeste bioaktive ingrediensene ettersom den absorberer mest næringsstoffer fra jorden? De mest potente produktene produseres fra rotekstrakten, og ikke fra barken eller bladene.

Ifølge forskere fra Forest Research Institute of Malaysia (FRIM), produseres de beste Tongkat Ali-ekstraktene fra modne Tongkat Ali-røtter som høstes mellom 4 til 5 år.

Det er verdt å nevne at premature planter, i gjennomsnitt 2-3 år gamle, høstes ofte ulovlig for masseeksport til Kina, og selges som pulverekstrakt globalt. 

 

2. Ikke fall for 200:1 markedsføringen

Dette høres kanskje litt rart ut å si av en leverandør som leverer 200:1 ekstrakt. Men les nøye igjennom, så forstår du nok hva vi sikter til. 

Mange markedsfører med at 200:1 Tongkat Ali er mer potent, og det er ikke sant. Oftere enn ikke blir konsentrasjonsforholdet ofte misbrukt av produsenter og markedsførere som en misvisende potensindikator.

Virkeligheten er at en ekte potensindikator for ethvert botanisk eller medisinsk legemiddel måles av effektiviteten (av Tongkat Ali) i å levere de nødvendige helsefordelene basert på spesifiserte doser.

Er 200:1 Tongkat Ali den mest potente?

 • 200:1 er et konsentrasjonsforhold som vanligvis brukes av produsenter for å representere produksjonen oppnådd fra en ekstraksjonsprosessen.
 • 200:1 er ikke en styrke- eller effektindikator.
 • 200:1 Tongkat Ali er ikke nødvendig den mest potente eller det sterkeste.
 • 200:1 Tongkat Ali-ekstrakt er i mange tilfeller brukt som et markedsføringsverktøy for å lure forbrukere til å tro at det høyere utvinningsforholdet gir "høyere styrke".

3. Opprinnelsesland er viktig

Irrelevant om Tongkat Ali er solgt i Norge, så bør du sjekke opprinnelseslandet der roten er utvunnet fra.

Dessverre er ikke de mange så transparente om opprinnelseslandet til deres Tongkat Ali. Vår er fra Malaysia. Og da lurer du sikkert på;

Malaysisk eller indonesisk Tongkat Ali. Hvilken er best?

Her er noen viktige fakta:

 • 90 % av rå Tongkat Ali på markedet i dag kommer fra Malaysia (og noen deler av Indonesia selvfølgelig).
 • Indonesiske produsenter er beryktet for å lure kundene sine med ekstrakter av dårlig kvalitet.
 • Indonesiske Tongkat Ali har høyere grad av kvikksølv, grunnet utbredt ulovlig gruvedrift, som forårsaket skader på jorda med høyere toksisitet funnet i de fleste deler av Indonesia.
 • Mange ukontrollerte kinesiske produsenter smugler Tongkat Ali ulovlig fra Indonesia og videreselger den på verdensmarkedet. Ofte vil du ikke motta noe Certificate of Analysis (COA) fra disse. 

 

4. Se etter anerkjente og/eller transparente merkevarer

Anerkjente nonchalante, men høykvalitets merkevarer gjennomfører ofte kliniske tester for sikkerhet, styrke og effekt. Produsentene skal som regel ha gjennomført tester på hver eneste leveranse de mottar (ofte på flere hundre kilo om gangen). Et brand bør ikke ha noe problem med å vise frem dette til kunder som etterspør det. 

Unngå utrolig billige Tongkat Ali-produkter også. Det er alltid en hake bak eksepsjonelt lave priser. Da snakker vi ofte priser under 300kr. 

 

5. Sjekk ekstraksjonsmetodikken

200:1 eller 500:1 Tongkat Ali-ekstrakt garanterer kanskje ikke potensen. Det er noen vanlige ekstraksjonsmetoder du bør vite om.

 • Etanolekstraksjon - mest vanlig, billig å ekstrahere, men med lavere bioaktive forbindelser
 • Varmtvannsekstraksjon – sjelden med bioaktive forbindelser av høyere kvalitet
 • Varmtvann frysetørket ekstraksjon – super sjelden og med de høyeste bioaktive stoffene

 

6. Hold deg til Tongkat Ali med  én opprinnelse

Tongkat Ali røtter med én opprinnelse er svært ettertraktet ettersom den tilbyr bedre landbruks- og bærekraftspraksis.

Tongkat Ali med én opprinnelse betyr at den høstes på samme sted av samme folk. Fordelen med det er den langsiktige bærekraften og konsistensen ved innkjøp av modne Tongkat Ali-røtter av høy kvalitet.

Du kan finne Tongkat Ali med én opprinnelse, høstet av høyt trente urfolk i avsidesliggende malaysiske regnskoger, gjemt bort fra sivilisasjonen i delstatene Pahang og Johor.

 

Oppsummering

Flere forbrukere krever Tongkat Ali av kvalitet, og dette er et godt tegn. Det gir rom for oss seriøse aktører som er "on a mission". Vårt viktigste arbeid er å sikre at enhver mann her ute oppnår sitt fulle potensial, både med kropp og sinn. For å få til dette er det ekstremt viktig at vi passer på hva vi får i oss og hvordan vi konsumerer. Vi har naturligvis stort fokus på å ivareta alle de 6 punktene som nevnt i denne artikkelen. Test ut vår Tongkat Ali og kom i gang med de flotte helsemessige fordelene. 

Tilbake til bloggen